TATbim
Sohbet
Sohbet Odalari
www.tatbim.com
Oyun
Radyo
Forum
www.tatbim.com
Djlik Basvurusu
Dj Olmak
isteyenler Tiklasin
Site Rehberi
Sitenizi Ekleyin
Hitiniz Artsin
www.toplistr.net
RADYODiLAN
24 Saat
Canli Yayin
www.radyodilan.net
+ Forum TATbim » FORUM » RadyoDilan (Moderatör: HARBIKIZ)
 ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]
Konu: ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım  (Okunma Sayısı 6509 defa) Seçenekler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ağustos 25, 2007, 02:15:17 ÖS »
Paris
VIP üye

Rep Puanı: +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım

Nasıl yayın alabilirim
Eğer bilgisayarınızda Winamp yoksa, güncel versiyonunu Winamp sitesinden indirip kurun. Daha sonra, buraya tıklayarak shoutcast-dsp eklentisini indirip kurun.
Şimdi de sırayla aşağıdaki resimlere bakarak gerekli ayarları yapıyoruz.

Aşagidaki resimde gördüğünüz gibi Winamp programının sol-üst köşesine tıklayıp Options/Preferences e geçiyoruz

ve karşımıza aşağıdaki pano geliyor. Sol kısımdan DSP/Effect seçiyoruz ve sağ bölüm ekrana geliyor. Oradan Nullsoft SHOUTcast...... diye başlayan satırı seçiyoruz ve ikinici bir ayar panosu açılıyor. Şimdi Close tıklayarak birinci panoyu kapatabiliriz.

Yayın yapmamızı sağlayacak olan işte bu panodur. Önce yukardan Output bölümüne geçip resimde görülen ayarları yapıyoruz. En önemli kısım burasıdır.
Yayın yapmamızı sağlayacak olan en önemli üç unsur şunlardır:
Address:
Port:
Password:
Bu bilgiler değişebilir ve en son geçerli olan bilgileri radyo/server yetkililerinden alabilirsiniz.

Yellowpages bölümüne gireceğiniz bilgiler, yayın sırasında dinleyiciler tarafından görülecek olan bilgilerdir ve aşagidaki gibi ayarlanır.

Yayın kalitesi ve encoder ayarları: Dikkat 24 kbps den daha büyük bir yayın çözünürlüğü, yayında kesintilere neden olabilir.

Bu bölüm ses kartnızla ve ses kanallarıyla ilgili bölümdür. Ayrıca yayın sırasında anons yapmanız için gerekli buton (Push to Talk) bu bölümdedir. Gerek müzik yayını, gerekse anonslarınız konusunda bir sorun olduğunda, Open Mixer e tıklayıp bilgisayarınızın ses ayarlarını kurcalayın

Yukardaki tüm işlemleri doğru olarak yaptıysanız, tekrar Output bölümüne geçip Connect tıklayarak yayına başlayabilirsiniz.
Tabi yayına başlayabilmeniz için, winamp'ınız üzerinde önceden iyi bir yayın listesi (play list) yapmış olmanız gerekir.
Not: Yayını alabilmeniz için, radyonun o an boşta olması gerekir. Eğer biri yayın yapıyorsa siz alamazsınız. Bu yüzden diğer DJ arkadaşlarla iletişim içinde olunuz.

Reklam efektlerimizi burdan indirebilirsiniz. Her parça arasına farklı bir efekt gelecek şekilde çoğaltarak playlistinize serpiştiriniz.

« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2008, 09:09:33 ÖÖ »
GeNcAy
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Ynt: ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım

ellerine saglık kardeşim güsel ama bana bide arada ki o sesler lazım nerden bulabilirim (hani alkış sesi  gülme sesi gibi vs.) yazarsanız  iyi lur.TŞK.  / Dj_GeNcAy /
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2008, 10:16:36 ÖÖ Gönderen: Romeo » Kayıtlı
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2008, 04:54:30 ÖS »
HARBIKIZ
EFSANE-HARBIKIZ
Global Moderator
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Dj oLMaK aYRıCaLıKTıR

Site

efektör programı bulup indirmelisin shoutscastlaalakalı degildir efeöktör tskrler

http://forum.tatbim.com/radyodilan/djlere-muzde-100-efek-programi-t1458.0.html  << yyaın akısı yardımcı efktör alım formu burdan yardım alabilrisiniz...

[eklenti yönetici tarafından silindi]
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2009, 06:01:34 ÖS Gönderen: HARBIKIZ » Kayıtlı

wWw.RaDYoDiLaN.NeT  <<<TeK MeKaN
WwW.TaTBiM.CoM       <<< TeK aDReS
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2009, 12:01:26 ÖS »
akideshekeri
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

merhabalar... ben birşey danışmak istiyorum en kısa zamanda yanıt verirseniz çok mutlu olurum... kendi pc m de shoutcast i yaptım sağlıklı yayın yapabiliyorum ancak ablamın pc sine de kendi pc m için yaptığım tüm ayarları yaptığım halde o an yayına girebiliyor ancak winampı kapattığım an tüm shoutcaste yazdıklarım sıfırlanıyor yani ayarlar gidiyor... ve ablamda bu duruma çok üzülüyor.. winampı kaldırıp tekrar kurdum shoutı tekrar tekrar kurdum ayarları tekrar tekrar yaptım hiçbirşey atlamadığımdan %100 eminim ancak sorunu bir türlü çözemedim... bu niçin olur ? ne yapmalıyım ?

yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2009, 01:05:20 ÖÖ »
EfenDiSiZZz
Forum Yöneticisi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

merhabalar... ben birşey danışmak istiyorum en kısa zamanda yanıt verirseniz çok mutlu olurum... kendi pc m de shoutcast i yaptım sağlıklı yayın yapabiliyorum ancak ablamın pc sine de kendi pc m için yaptığım tüm ayarları yaptığım halde o an yayına girebiliyor ancak winampı kapattığım an tüm shoutcaste yazdıklarım sıfırlanıyor yani ayarlar gidiyor... ve ablamda bu duruma çok üzülüyor.. winampı kaldırıp tekrar kurdum shoutı tekrar tekrar kurdum ayarları tekrar tekrar yaptım hiçbirşey atlamadığımdan %100 eminim ancak sorunu bir türlü çözemedim... bu niçin olur ? ne yapmalıyım ?

yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Arkadasım Bu Sorunun Cevabı Su;
Eger Kullanmıs Oldugun Windows Vistaysa Yada Vistayı Destekleyen Bir Programsa Normaldır
Cunku Vista V.s Vistayı Destekleyen surumler ShoutCasttakı Girdigin Bilgileri Kaydetmıyor Winampı Acıp Kapatınca Denk Gelmedım Ben Ama Bilgisayarı Kapattıgım Zaman Tum Ayarlar Sılınmıs Haldeydı.
Yani bunun ıcın Yapacak bır sey yok Ya XP Kullanacaksın Yada Her Defasında Ayarları Tekrar Yazacaksın...

« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2009, 03:27:28 ÖÖ »
akideshekeri
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

yanıtınız için çok teşekkür ederim ... Ancak benim ayarlarım silinmiyor ve ben de vista kullanıyorum...
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2009, 05:55:16 ÖS »
WeroN
Forum Yöneticisi
*

Rep Puanı: +1000/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

akideshekeri İnternet Ozelliklerinde Otomatik Tanimlama Bilgisinde Forumları ve Parolaları Kaydetme Secenegini Devre Disi Birakmis Olabilirler.

Bu imza mahkeme kararıyla engellenmiştir.
WeroN 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 27.02.2008 tarih ve 2008/067 nolu kararı gereği bu imza TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.

This signature is also banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: WeroN 1. Sulh Ceza Court, 27.02.2008 of 2008/067.
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2009, 11:20:39 ÖÖ »
akideshekeri
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

OooOOoo süpersin Weron çok teşekkür ederimmmmmmm  Göz kırpan
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2009, 11:22:30 ÖÖ »
akideshekeri
Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Ayrıca teşekkür et butonunu kullanarakta teşekkür ettim  Kahkaha
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2009, 08:42:33 ÖS »
HARBIKIZ
EFSANE-HARBIKIZ
Global Moderator
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Dj oLMaK aYRıCaLıKTıR

Site

HAHAHAHAHHAA

wWw.RaDYoDiLaN.NeT  <<<TeK MeKaN
WwW.TaTBiM.CoM       <<< TeK aDReS
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Copyright - 2001-2010 TATbim
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
|Sitemap|Sitemap1|Sitemap2|Wap|Wap2|Wap Forum|XML|

-

Sohbet Sohbet Odalari Online Radyo Dinle Link Degisimi Smf Tema indir SMF - Simple Machines Forum Site Tanitimlari Hosting, Domain, Reklam Alis Verisi Unreal ircd Driver Download Google Google Pagerank Webmaster Programlari Toplist Site Ekle Php Script TATbim MailList v1.2 Online Film izleyin Online Filmler TATbim Script Download Msn Messenger 8.1 Msn Haberler Istek Yap Toplist Radyo Dinle Sitene Radyo Ekle