TATbim
Banner Ağı
Bedava Reklam
www.tatbim.de
HOSTİNG
Web Hosting
RADYO HOSTİNG
www.jethost.de
Divx Forum
Divx Paylaşım
Türk Film Arşivi
www.dostkervani.net
Site Rehberi
Sitenizi Ekleyin
Hitiniz Artsın
www.yenilist.com
RADYODİLAN
24 Saat
Canlı Yayın
www.radyodilan.net
+ Forum TATbim » FORUM » RadyoDilan (Moderatörler: TATbim, HARBIKIZ)
 ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]
Konu: ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım  (Okunma Sayısı 2783 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Ağustos 25, 2007, 02:15:17 ÖS »
Romeo
Forum Yöneticisi

Teşekkür Puanı
-Verdiği Teşekkür: 7
-Aldığı Teşekkür: 30

Üyelik Bilgileri
ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım

Nasıl yayın alabilirim
Eğer bilgisayarınızda Winamp yoksa, güncel versiyonunu Winamp sitesinden indirip kurun. Daha sonra, Linklerin Gorulmesine izin Verilmiyor
Linki Gorebilmek icin Uye Ol veya Giris Yap
buraya tıklayarak
shoutcast-dsp eklentisini indirip kurun.
Şimdi de sırayla aşağıdaki resimlere bakarak gerekli ayarları yapıyoruz.

Aşagidaki resimde gördüğünüz gibi Winamp programının sol-üst köşesine tıklayıp Options/Preferences e geçiyoruz

ve karşımıza aşağıdaki pano geliyor. Sol kısımdan DSP/Effect seçiyoruz ve sağ bölüm ekrana geliyor. Oradan Nullsoft SHOUTcast...... diye başlayan satırı seçiyoruz ve ikinici bir ayar panosu açılıyor. Şimdi Close tıklayarak birinci panoyu kapatabiliriz.

Yayın yapmamızı sağlayacak olan işte bu panodur. Önce yukardan Output bölümüne geçip resimde görülen ayarları yapıyoruz. En önemli kısım burasıdır.
Yayın yapmamızı sağlayacak olan en önemli üç unsur şunlardır:
Address:
Port:
Password:
Bu bilgiler değişebilir ve en son geçerli olan bilgileri radyo/server yetkililerinden alabilirsiniz.

Yellowpages bölümüne gireceğiniz bilgiler, yayın sırasında dinleyiciler tarafından görülecek olan bilgilerdir ve aşagidaki gibi ayarlanır.

Yayın kalitesi ve encoder ayarları: Dikkat 24 kbps den daha büyük bir yayın çözünürlüğü, yayında kesintilere neden olabilir.

Bu bölüm ses kartnızla ve ses kanallarıyla ilgili bölümdür. Ayrıca yayın sırasında anons yapmanız için gerekli buton (Push to Talk) bu bölümdedir. Gerek müzik yayını, gerekse anonslarınız konusunda bir sorun olduğunda, Open Mixer e tıklayıp bilgisayarınızın ses ayarlarını kurcalayın

Yukardaki tüm işlemleri doğru olarak yaptıysanız, tekrar Output bölümüne geçip Connect tıklayarak yayına başlayabilirsiniz.
Tabi yayına başlayabilmeniz için, winamp'ınız üzerinde önceden iyi bir yayın listesi (play list) yapmış olmanız gerekir.
Not: Yayını alabilmeniz için, radyonun o an boşta olması gerekir. Eğer biri yayın yapıyorsa siz alamazsınız. Bu yüzden diğer DJ arkadaşlarla iletişim içinde olunuz.

Reklam efektlerimizi Linklerin Gorulmesine izin Verilmiyor
burdan
indirebilirsiniz. Her parça arasına farklı bir efekt gelecek şekilde çoğaltarak playlistinize serpiştiriniz.

Sınırsız Sohbet'e girmek ve yeni insanlarla tanışmak için tıklayın Linklerin Gorulmesine izin Verilmiyor
www.TATbim.Com

« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2008, 09:09:33 ÖÖ »
GeNcAy
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı
-Verdiği Teşekkür: 0
-Aldığı Teşekkür: 0

Üyelik Bilgileri
Ynt: ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım

ellerine saglık kardeşim güsel ama bana bide arada ki o sesler lazım nerden bulabilirim (hani alkış sesi  gülme sesi gibi vs.) yazarsanız  iyi lur.TŞK.  / Dj_GeNcAy /
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2008, 10:16:36 ÖÖ Gönderen: Romeo » Logged
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2008, 04:54:30 ÖS »
HARBIKIZ
Global Moderator

Teşekkür Puanı
-Verdiği Teşekkür: 29
-Aldığı Teşekkür: 4

Dj oLMaK aYRıCaLıKTıR

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: ShoutCAST Source Winamp Programı Resimli Anlatım

efektör programı bulup indirmelisin shoutscastlaalakalı degildir efeöktör tskrler
« Son Düzenleme: Eylül 27, 2008, 10:08:12 ÖS Gönderen: HARBIKIZ » Logged

Gül aÇTıKCa BaYaN KaPaNDıKcA öZeL Ve GüZeLDiR
Müzik Ve Eylencenin Tek Adresi>>> Linklerin Gorulmesine izin Verilmiyor
www.RadyoDilan.net
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Copyright © 2001-2007 TATbim™
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
|Sitemap|Sitemap1|Sitemap2|Wap|Wap2|Wap Forum|XML|