TATbim
Banner Ağı
Bedava Reklam
www.tatbim.de
HOSTİNG
Web Hosting
RADYO HOSTİNG
www.jethost.de
Divx Forum
Divx Paylaşım
Türk Film Arşivi
www.dostkervani.net
Site Rehberi
Sitenizi Ekleyin
Hitiniz Artsın
www.yenilist.com
RADYODİLAN
24 Saat
Canlı Yayın
www.radyodilan.net
+ Forum TATbim » Webmaster FORUM » Programlama
 Q Basic

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]
Konu: Q Basic  (Okunma Sayısı 355 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Aralık 02, 2007, 03:09:13 ÖÖ »
Oscar
Global Moderator

Teşekkür Puanı
-Verdiği Teşekkür: 0
-Aldığı Teşekkür: 9

Ya Kral Olurum Ya Kural Koyarim...

Üyelik Bilgileri WWW
Q Basic

BASIC Microsoft tarafından geliştirilen basit yazımlı ve yüksek seviye programalama dilidir. Kullanıcı fazla ayrıntılara inmeden istediklerini sınırlı olarak yapabilir. Sınır diyorum çünkü yüksek seviye programlama dillerinin basit olmasının bir getirisi olarak sınırlamaları çoktur. Bunlar siz bu dil üzerinde ilerlemeye başladıkça kendisi belli edecektir ve yeni daha geliş bir programlama diline geçmenize sebep olacaktır.

Quick BASIC MS-DOS ortamı için Microsoft tarafından yıllarca desteklenmiştir. Fakat şu an için bu desktek tamamiyle kalkmıştır. MS-DOS bir işletim sistemidir. Quick BASIC'de programlar kodların gücüyle yapılır. Windows ortamında ise objelerin gücünden yararlanılır. İkisininde bir birine karşı avantaj ve dezavantajları olmasına karşın yinede Windows objesel programlama öne geçerek kendisini ilerletmiştir ve Visual BASIC ismiyle yeni BASIC ortaya çıkmıştır.

Fakat halen okullarda ve programlama kurslarında ilk olarak öğreneceğiniz programalama dili Quick BASIC'tir. Anlaşılırlığının yüksek ve karmaşasının az olmasından dolayı ilk önce öğrenilecek programlama dili olmuştur. Her ne kadar BASIC için yetersiz desekte kabiliyetiniz ile mükemmel programlar yaparak SINIRLARI zorlayabilirsiniz.

Bu sayfalarda bulacaklarınız size BASIC hakkında bir fikir verebilir, onu size öğretmez. Sadece fikir amaçlı bakacaksanız faydası olacağını düşünüyorum ve bol bol örnekleri incelemenizi tavsiye ediyorum.
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2007, 02:08:49 ÖÖ Gönderen: Oscar » Logged

Linklerin Gorulmesine izin Verilmiyor
Linki Gorebilmek icin Uye Ol veya Giris Yap
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Copyright © 2001-2007 TATbim™
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
|Sitemap|Sitemap1|Sitemap2|Wap|Wap2|Wap Forum|XML|