TATbim
Banner Ağı
Bedava Reklam
www.tatbim.de
HOSTİNG
Web Hosting
RADYO HOSTİNG
www.jethost.de
Divx Forum
Divx Paylaşım
Türk Film Arşivi
www.dostkervani.net
Site Rehberi
Sitenizi Ekleyin
Hitiniz Artsın
www.yenilist.com
RADYODİLAN
24 Saat
Canlı Yayın
www.radyodilan.net
+ Forum TATbim » Donanım / Hardware / Programlar » Network, İnternet ve Güvenlik
 IP Adresleriniz ve Hakkinizda acilabilecek yasal davalar

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]
Konu: IP Adresleriniz ve Hakkinizda acilabilecek yasal davalar  (Okunma Sayısı 269 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Mayıs 04, 2008, 04:46:47 ÖÖ »
Oscar
Global Moderator

Teşekkür Puanı
-Verdiği Teşekkür: 0
-Aldığı Teşekkür: 21

Ya Kral Olurum Ya Kural Koyarim...

Üyelik Bilgileri WWW
IP Adresleriniz ve Hakkinizda acilabilecek yasal davalar

kendisine belirli bir sekilde hakaret edilen kullanicilar malesef nadir de olsa denk geliyor, bu kullanicilara yasal olarak alabilecekleri tedbirleri anlatmak istiyorum.

Bazı Forumlarda yazi yazdiginizda, girip islem yaptiginizda, veritabanlarında herkesin hangi saatte hangi IP adresi ile baglantiya gectigine dair log adi verilen dosyalari bulunmaktadir. Internette görünen IP adresini ttnet ya da hangi firma ile baglaniyorsaniz, onlar verir, bu adres her internete baglandiginda degisebilmesine ragmen ttnet gibi provider larin bu adreslerin hangi zaman diliminde hangi bilgisayara ait olduguna dair ellerinde verileri vardir (bu verileri saklamalari mecburdur), ttnet bu bilgileri sadece savciliga verebilmesine karsin, istenildiginde resmi makamlara sundmak da zorundadir.... Bazi arkadaslar "ben routerla IP adresimi degistiriyorum" sanip korunduklarini düsünüyorlardir, bu router ile degisen adres internet icin gecerli olan degil, ÖZEL IP adresi dedigimiz network icerisinde gecerli olan IP adresidir, Internet üzerinde görünen IP adresi ile alakasi yoktur.

Yani bir hakaret durumunda savciliga gidilebilir, IP verileri Forum Yoneticilerinden istenilebilir ve bu IP verileri savcilik tarafindan BELIRLI BIR KISIYE ait olarak ispatlanabilir ve hakaret nedeni ile yasal islemlerin ucretlerini de hakaret eden kisi ödeyecegine göre, gercekten savciliga gitmeye deger....Dikkatli olunuz diye bosuna demiyorum  Karizmatik

Linklerin Gorulmesine izin Verilmiyor
Linki Gorebilmek icin Uye Ol veya Giris Yap
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2008, 08:01:49 ÖS »
MaJoR
Başarılı Üye

Teşekkür Puanı
-Verdiği Teşekkür: 2
-Aldığı Teşekkür: 18

Üyelik Bilgileri
Ynt: IP Adresleriniz ve Hakkinizda acilabilecek yasal davalar

PayLasım icin Tsk'Ler Oscar...

Linklerin Gorulmesine izin Verilmiyor
Linki Gorebilmek icin Uye Ol veya Giris Yap

Kırgıήıм ..Kįмέ oĿdцgцήц Nέyέ oĿdцgцήц ßįĿмέdέή Kırgıήıм..ßέĿkį Hąyątą ßέĿkį Kέndįмέ.. Kırgıήıм Sądέcέ..
Sayfa: [1]

Gitmek istediğiniz yer:  

Arşiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Copyright © 2001-2007 TATbim™
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
|Sitemap|Sitemap1|Sitemap2|Wap|Wap2|Wap Forum|XML|